lördag 13 juli 2013

Carl-Einar Häckners Varieté på Liseberg






















Årets höjdpunkt på Liseberg är Häckners varieté, Sting och Iggy får ursäkta, men när Carl-Einar började uppträda på Stora Scenen för 17 år sen bodde jag granne med Liseberg och sen dess har jag sett varietén minst en gång varje säsong och mina barn har vuxit upp med det här.

Vägen heter den i år och känns lite rappare än förr, kanske för att det bara är två andra akter han delar scenen med, tempot sjunker aldrig som det har gjort ibland när Häckner lämnar scenen.

Det bjuds på svärd, rep och korttrick. Som vanligt får frivilliga komma upp på scenen. Och där är en grej som jag upplever har ändrats på 17 år. Förr fick folk släpas upp på scen, nu kan de inte bärga sig.

Strahlemann & Söhne står för strip tease och jonglering, oerhört imponerande, och Silea bjuder på snygga kedjeeffekter. Och Varietéorkestern så klart som kompar på kommando.

Det är lite vanskligt att ta fram kameran så här, Carl-Einar är inte förtjust i att bli fotad och framför allt inte att bli filmad, han tycker man ska uppleva föreställningen live och inte genom en lins. Och det kan han ju ha rätt i. Det är fortfarande två veckor kvar, passa på att uppleva Vägen, du också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar