söndag 28 april 2013

Filmtipset - Arnie's Back!

Eller griniga gamla gubbar är tillbaka, det blev i varje fall helgens tema. Först ut var Jack Reacher med Tom Cruise. Det brukar sägas att Tom inte åldrats en dag sen han slog igenom i Top Gun. Med dålig syn och i vissa vinklar kanske man kan tro det, men i andra vinklar blir det tydligt att Tom är mänsklig som alla andra. Däremot verkar Tom ha gått på myten om sig själv och vill helst ha med en scen i bar överkropp i varje film han gör. Ta på dig en skjorta ber den kvinnliga huvudrollsinnehaverskan, och som publik kan man inte annat än hålla med. Pinsamt. Tom är lite för cool för sitt eget bästa, men filmen är trots allt spännande och rapp. Förvirrande ibland och trots att Tom är übersmart är "planen" som vanligt i amerikanska filmer; bring guns, shoot and hope you don't get hit. Hade varit kul med nån som är smart även när det gäller livet. Jag är snäll och ger filmen 7/10.

Arnold har mer självdistans och det är kul att se honom driva med sin ålder och att han inte omedelbart reser sig efter de hårda smällar han får ta.

The Last Stand har riktigt bra skådisar även i de mindre rollerna. Filmen byggs upp bra mot crescendot i slutet och man bryr sig om karaktärerna. Det är inte ett dugg mer trovärdigt än i Jack Reacher, så klart, men just för att filmen inte tar sig själv på så stort allvar, så är det helt okej. Arnold har en del bra oneliners och visar helt klart var skåpet ska stå. Kanske är jag för snäll även här när jag ger betyget 8/10, men detta var väldigt underhållande.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar