torsdag 7 juni 2012

Timbuktu på Liseberg

Det ser ju ut som en tanke att ha Timbuktu uppbackad av ett gäng prydliga gossar i svängiga Damn! på självaste nationaldagen. Tidigare under dagen har nya svenskar välkomnats i Slottskogen och sen står Jason på Lisebergs stora scen och rappar om Jimmie Åkesson.

Det blåser ju märkliga vindar i politiken; SD kommer att bli en utmanare i nästa val. Vi är inte bättre än tidigare generationer. När tiderna blir tuffare vill man alltid ha en syndabock. Jag kanske är väldigt naiv, men jag tror inte Jason Diakité står högt på SDs lista över invandrare man vill ha ut ur landet. Han är artig och proper och framför allt stolt över att vara svensk.

Jag tror missnöjet pyr över invandrare vi välkomnat hit, som sen inte anammar våra lagar, vår kultur och det som sticker ut mest; vår kvinnosyn. Välkommen till Sverige och 2000-talet, liksom.

Men undersökningar visar att invandrare över tiden blir mer svenska istället för exempelvis mer muslimska . Att de behåller sin egen kultur är vare sig konstigt eller fel. Tittar vi på de spännade städer som finns runt om i världen så är de kulturella skillnaderna väldigt tydliga. Vad vore San Fransisco utan sitt Chinatown t ex?

Nog politik, konserten är en svängig historia, med en enorm entusiastisk publik. Det rycker i benen mest hela tiden, man kan inte kalla det annat än en totalseger på knock out.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar