söndag 24 juni 2012

Linnea Henriksson på Liseberg samt MTV-galan

Det blir en försenad recension här då det kom en midsommarhelg emellan. I torsdags spelade Linnea henriksson på Lisebergs lilla scen. Jag såg inte hennes säsong av idol och följdaktligen hade jag inte en susning om vem hon var, men hennes nya platta Till mina älskade och älskare, som Orup har hjälpt henne med är riktigt bra. Fin svensk pop som låter ny och gammal på samma gång. Bra texter och starka melodier. En stor radiohit där och den hade blivit årets Maggio/ Linnros. Frågan är bara om det finns nån spjutspets på plattan, den är jämnbra rätt igenom och då är det alltid svårare att hitta hiten.

Förväntningarna var trots allt ganska stora, och betydligt fler än väntat bänkade sig framför Taubescenen samtidigt som 50 000 samlades för att se Loreen och Tove Styrke m fl nere på Götaplatsen.

Linnea har bara två spelningar i bagaget, men är förvånansvärt hemtam på scenen, det är där hon vill vara, det märks. Tyvärr går inte sången fram alls utan drunknar i en dåligt mixad ljudbild. Även på Christina Gustafssons konsert härom veckan var bakgrundsljudet från karusellerna mycket högre än vanligt, kanske beror det på hur vinden ligger på, jag vet inte, men bra låter det inte, det är mest trummorna som når fram. Låtarna från skivan spelas igenom och det blir inget extranummer trots en entusiastisk publik, jag hade gärna hört Antony & The Johnsons' Hope there's someone som hon gjorde på Idolskivan.

Efter konserten vandrade vi ner till Götaplatsen där det var riktigt trångt. Utöver på publiken var det helt kört att få till några bra bilder, så vi vandrade vidare hemåt.Klicka upp bilden för bättre överblick. Tycker allt att det är ganska trångt på Götaplatsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar