lördag 24 mars 2012

Someone told me it's all happening at the zoo

Två filmer har jag betygsatt med en åtta (av tio) den här veckan, vilket inte hör till vanligheterna. Häromdan såg vi mysiga We bought a zoo med Matt Damon och Scarlett Johansson. Regissör är Cameron Crowe som bl a har Fast times at Ridgemont High och Almost Famous i sitt CV.

Matt Damon är en snubbe som hamnar i en livskris och råkar köpa ett zoo, Scarlett jobbar där och undrar hur länge Matt skall stå ut innan han avlivar djuren och säljer stället. Bäddat för drama. Nej, faktiskt är detta en film som mest tuffar på, ibland undrar man om Cameron vet vart han är på väg, men i slutändan är det bra skådisar och väldigt mysigt. En feel good film, helt enkelt.
War Horse i regi av Steven Spielberg handlar om en häst och vilka äventyr han får vara med om och om vilka människor han möter. Spielbergs regi är mästerlig, både jag och sonen noterade gång på gång hur effektivt han driver storyn framåt och kryddar med komiska poänger, action och drama. I den här filmen får man allt. Också en bra film för hemmabion med mycket djupbas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar