tisdag 1 januari 2013

Filmtipset - Looper

Tidsresor i filmer har skrivit om förut, både en och två gånger. Jag tror jag gillar temat för att det tvingar manusförfattarna att tänka lite, manuset måste vara vattentätt annars ramlar allt isär. Ofta tvingar det också publiken till att faktiskt titta på filmen. Det går inte att sitta med Angry Birds samtidigt, då fattar man inget.

I Looper är framtiden ganska skitig och trist, precis som det säkert kommer att vara om man inte har gott om silver. En tröst är ju att det i varje fall finns flygande bilar, eller i åtminstone motorcyklar.

Joseph Gordon-Levitt spelar en kille utan framtid som har som yrke att skjuta och kremera killar som skickas bakbundna och med mask från framtiden där ett brottsyndikat hittat ett bra sätt att bli av med oönskade individer. Ingen kropp, inget brott, typ. Problemet är att dealen bara håller i 30 år sen blir man själv loopad och avpolleterad.



Efter halva filmen dyker Bruce Willis upp och bidrar till bra action, men det är vare sig action eller specialeffekter som driver handlingen framåt, utan bra skådisar och bra manus. Barnet som spelar Cid, Pierce Gagnon är helt fantastisk. En Oscarsnominering på honom hade varit helt på sin plats. Rekommenderas. 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar