måndag 2 juli 2012

Good news everyone!

Så här på sommaren när alla tvserier tar en paus, kanske man undrar vad man ska se på nu i regnet, men då är det så finurligt att det börjar en sommarsäsong med helt nya serier, som Futurama t ex, som nu är inne på sin sjunde säsong, efter ett långt uppehåll mellan fjärde och femte säsongen tror jag. Det är ju fördelen med tecknat att det kan hålla på hur länge som helst. Simpson är inne på sin 23:e säsong, det måste ju vara något slags rekord. Futurama är lite nördigare än Bart och gänget. Och lite roligare.

Ännu mer skruvad är Wilfred, som handlar om Elijah Wood som snackar med sin hund och hunden snackar tillbaka, eller gör han det? När säsong två drar igång vet man inte vad som är verklighet eller drömmar. Man kanske inte skrattar ihjäl sig men tiden går fort när man kollar på detta. Serien har en filmisk kvalitet med sitt korta skärpedjup, det kan vara svårt att vänja sig vid, men det hjälper också att skapa den surrealistiska känslan.

En serie ni inte behöver se är Baby Daddy. Vi skulle ju se en tvinspelning när vi var i Los Angeles i mars, men kom en minut för sent och fick inte plats. På Warner bros VIP tour fick vi sen veta att en inspelning av ett 20 minuters avsnitt kan ta ett par timmar och är det en helt ny serie är fyra timmar inte ovanligt. Om publiken inte skrattar samlas författarna och skriver snabbt en ny punch line, och så håller man på tills publiken gillar det. Något säger mig att man för modligen höll kvar publiken till dan därpå när man spelade in detta, vilken dynga! Tre killar får en baby på halsen, som tur är har de en tjejkompis som kan visa de hur man byter en blöja. Det är "jättekul" flera gånger att de använder silvertejp för att fästa ihop blöjan. Detta var ganska kul för 20 år sen när det var tre gamla gubbar som fick ungen. Tre unga killar 2012 borde vara mer jämställda eller skämmas. Det var 20 lååånga minuter. Att se inspelningen måste ha varit en plåga, tur man slapp.

Team Charlie Sheen eller team Chuck Lorre? Team Charlie så klart! Världens mest kända människa i två veckor. Och även om Lorre hade en poäng i att Charlie var helt väck ibland i 2 och ½ män den sista säsongen, tyckte man ju synd om honom; hur skulle han nu klara sig? Nytt jobb fick han ju i varje fall snabbt i den här komedin som bygger på filmen Anger Management. Eftersom det är Charlie Sheen kanske man väntar sig något edgy och galet, men den perioden är över. Det är en väldigt traditionell sit com och inget fel i det. Småkul. 

Internethjälten Louie CK är också tillbaka med tredje säsongen av Loiue. Varför internethjälte? Jo han utmanar etablissemanget genom att sälja sina dvder själv genom sin hemsida utan att blanda in storbolagen. Laddar man ner showen på Pirate Bay kan betala vad man tycker den är värd, om så bara några dollar. Han drog in en miljon dollar på det. Nu skall han börja sälja sina biljetter själv till sina ståuppshower. Det är ju detta skivbolagsbossarna är skraja för, inte att tonåringarna laddar ner, utan att artisterna laddar upp.

Tvserien är sig lik för den som har hängt med. Louie är lika socialt handikappad, och vet lika lite vart han är på väg i livet som i New York. Det finns nog ingen annan serie som Louie, men den är riktigt rolig.

En serie som inte har börjat precis, utan kommit halvvägs är Episodes. Joey från Vänner har en av huvudrollerna i den här dramakomedin från BBC, om ett äkta par som skrivit en succékomedi för brittisk tv och sen får chansen att ta serien över Atlanten och skapa en amerikansk version. Naturligtvis blir det precis ingenting kvar av det som var bra när alla studiomännsiskor och publikundersökningar sagt sitt. Det här är satir, komedi och såpa i ett. Fastän det inte är en vanlig sitcom med pålagda skratt och övertydliga punch lines, är det denna jag skrattat mest åt det senaste. Min favorit är tjejen med de taskiga tänderna, hon behöver bara visa sig för att jag ska skratta. (Alltså inte lyteskomik, hon är rolig.) Lycka till när ni ska googla fram denna online, dock. Ni lär få ett antal träffar på "Episodes".

Ett sista tips; tvserien Eighties som går på svt. Rappt berättad med massa klipp från Måndagsbörsen och de musikprogram som gick på tv på åttiotalet. Mycket nostalgi!
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar