lördag 18 januari 2014

Filmtipset - Instructions Not Included

Ett tag såg jag så mycket dåliga filmer att jag hade lust att ge upp, varför ens lägga tiden? Jo men, för att när det är bra, är det ju så himla mycket bättre än allt annat.

I mexikanska filmen Instructions not included möter vi Valentin, Acapulcos främste Playboy. Han lever ett bekymmerslöst liv, förutom att han är rädd för allt. Under hans uppväxt utsatte hans pappa honom för alla faror han kunde tänka ut för att Valentin aldrig mer skulle känna rädsla. Det gick så där.

Men en dag förändras allt, en amerikanska han haft en fling med lämnar en bebis hos honom och åker tillbaka till Los Angeles. Han åker efter, hittar henne inte, men börjar jobba som stuntman.

Naturligtvis blir han också en fantastisk pappa, om än udda, till sin dotter.

Det är lite av en skröna med ett otroligt och överdrivet händelseförlopp. En färgstark historia, även bildligt. Det seglar upp en del mörka moln i manuset, men de löser snabbt upp sig, och man undrar för sig själv hur sockersött det kan bli. Alla filmer har ju en konflikt, som skall lösas, men det här manuset är smartare än så. Stäng inte av filmen innan den är slut, den levererar, det lovar jag.

Bra skådisar, inte minst dottern, spelad av Loreto Peralta, som vi säkert kommer att få se mer av, ett mustigt manus, humor och starka känslor. Det blev en åtta i betyg till slut. (8/10)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar