fredag 15 november 2013

Filmtipset - Populaire

Nu var det ett tag sen jag tipsade om någon film, men det beror mest på att de bra filmer jag sett inte behöver uppmärksammas mer. Som enigt hyllade Gravity t ex. Det enda man behöver veta om den är att 3D som vanligt inte tillför mer än att bilden blir mörk och suddig, men den är bra; se den!

Vad får man då om man blandar en kärlekskomedi och en sportfilm med lika delar nostalgi och kitsch? Kanske den snygga franska filmen Populaire.

Rose Pamphyle söker jobb som sekreterare hos stiliga ungkarlen Louis Échard i femtiotalets Frankrike. Rose har bara en talang, hon är en fena på att snabbt hitta tangenterna på en skrivmaskin.

Louis ser en möjlighet att coacha henne till att bli den snabbaste sekreteraren i världen. Hur ska det gå, skall kärleken finna de unga tu, och skall hon vinna titeln?

Detta är naturligtvis en lätt och ganska flyktig film, men attans vad snyggt det är. Hör du till dom som gärna pausar en scen i Mad Men för att suga i dig de göttigaste stilrena detaljerna, får du ditt lystmäte här. Snygga bilar, kläder och inredningar och en underbar cinematografi. (7/10)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar