tisdag 13 mars 2012

Fear and loathing in Puerto Rico

The Rum Diaries bygger på en bok av Hunter S. Thompson som förblev outgiven tills Johnny Depp upptäckte den i samband med inspelningen av Fear and loathing i Las Vegas 1998. Det var ju naturligtvis inte svårt att hitta likheter mellan dessa filmer även innan jag förstod detta, då båda har Johnny Depp i huvudrollen, och det är alkohol och droger överallt hela tiden.

Regissören Bruce Robinson har bara en handfull filmer i sitt CV, men en av dom är Whitnail and I, från 1987, som också har ett släktskap med den här filmen, speciellt slutet.

Filmen utspelar sig 1960 i San Juan. Johnny Depp är en nedsupen journalist med rättspatos, Amber Heard är hålldam åt en klippare, men det är inte så noga. Filmen är riktigt snygg att se på, så snygg att jag aldrig kände sug efter att leka med telefonen, ett gott betyg numera.

Amber Heard ser fantastiskt ut, det finns härliga bilar (Fiat 500 N, Austin-Healey 100/6 och Chevrolet Corvette alla från 1959), det är sol och hav och strand. Visst undrar man lite vad filmen handlar om egentligen, men som sagt det är så snyggt så det spelar mindre roll. Sista halvtimmen tar filmen en vändning där den kommer att lämna många bakom sig. Själv tyckte jag att det blev riktigt bra plötsligt, Whitnail and I känslan kom fram, det blev en buddy movie man inte vill skall ta slut, och i ens fantasi kan filmen få fortsätta, bara rulla på i lugnt tempo.
Mitt betyg blev 7/10, men den här filmen är inte för alla.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar