tisdag 4 oktober 2011

Tages - Every Raindrop Means A Lot, 1967

Det känns som varenda håla i Sverige hade sina egna Beatles i mitten på sextiotalet, men Tages var i varje fall västkustens Beatles och det är ju ett ganska stort distrikt, jämfört med t ex Vansbros Beatles. Här har jag parat ihop deras fuktiga hit från 67 med filmen Paraplyerna i Cherbourg från 1964. Ser ni vad jag gjort där, smart va?

Les parapluies de Cherbourg med en mycket ung och vacker Catherine Deneuve i huvudrollen är en riktigt udda film då all dialog sjungs fram, inte som i en musikal, när folk sjunger något som kan spelas på radio, utan mer som när man sjunger i duschen. Det är en fantastisk film i vilket fall och det finns en syskonfilm till den dessutom; Flickorna i Rochefort (Les demoiselles de Rochefort) från 1967 med Catherine igen och Gene Kelly i en liten roll. I den här filmen dansas det i varenda scen istället. Den är också väldigt snygg och jag uppskattar små detaljer speciellt i slutet på filmerna som gläder en när man sett alldeles för många filmer som följer standardmallen.


Nåväl här är videon, och har man sett The Umbrellas in Cherbourg lär man inte förvånas över att även i denna video kunna ägna sig åt en hel del mackspaning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar